Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2003 - Toch horeca in de Mariakerk van Deventer?

Nieuws

16 juli 2003

Toch horeca in de Mariakerk van Deventer?

Al enkele malen brachten wij op deze website het nieuws dat de Mariakerk in Deventer niet bestemd zal worden als commerciële horecagelegenheid. Helaas hebben wij wellicht voor onze beurt gesproken. Een week nadat het horecadriemanschap Van Wezenbeek, Kuiper en IJzerman in de pers had laten weten "vrijwel zeker definitief" af te zien van hun plan een restaurant in de Mariakerk, bij de Lebuïnuskerk te beginnen, lijken de besprekingen met de gemeente Deventer over een vergunning nog in volle gang te zijn. Dit blijkt uit een artikel in het Deventer Dagblad van 15 juli 2003.

De stichting Vom Himmel hoch pleit voor een respectvolle bestemming van de oude kerk, waarbij de geschiedenis van het gebouw wordt gebruikt bij de herbestemming. De stichting Vom Himmel hoch wil graag een "centrum voor devote cultuur" in de kerk beginnen. Kleinschalige horeca-activiteiten zouden hierbij een ondersteunende functie kunnen hebben in plaats van de centrale functie die het horeca-trio beoogt.

Kijk voor achtergrondinformatie over de Mariakerk en over de plannen van de stichting Vom Himmel hoch bij herbestemming kerken.