Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2004 - Devote cultuur uit Oost en west: Muzische meditaties in Dominicanenklooster Zwolle

Nieuws

2 januari 2004
Devote cultuur uit Oost en West:

Muzische Meditaties in Dominicanenklooster Zwolle

Onder de naam Muzische Meditaties gaat deze maand een concertserie van start waarin "devote cultuur uit Oost en West" elkaar ontmoet rond een thema uit een van de wereldreligies. Stichting Vom Himmel hoch en het Thomashuis van het Zwolse Dominicanenklooster organiseren dit concert gezamenlijk. Deze activiteit keert iedere vierde vrijdag van de maand in het klooster terug. De uitvoeringen vinden plaats in de intieme ruimte van het koor in de Dominicanenkerk van Zwolle.

Voor de eerste Muzische Meditaties op vrijdag 23 januari is gekozen voor het thema "offer", vanwege het Offerfeest in de islamitsiche traditie op 2 februari. Tijdens de avond zal gregoriaanse muziek te horen zijn van Gregoriana uit Amsterdam, dat als vast ensemble verbonden is aan de serie. Zij zullen oude Europese liturgische muziek rond het thema "offer" brengen. Op deze gregoriaanse muziek wordt geïmproviseerd door Jan Drost, organist van de Dominicanenkerk. De turkse musici Behsat Üvez en Mehmet Uludag spelen op saz en ud traditionele muziek uit de islamitische traditie. Daarnaast wordden teksten voorgedragen uit verschillende culturen, waaronder het betreffende fragment rond het Offerfeest uit de Koran.

De avond begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 5 euro. Na afloop is er gelegenheid nog wat te drinken. De volgende "Muzische Meditaties" zijn gepland op iedere vierde vrijdag van de maand