Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2004 - Kerkjes gezocht voor tropisch concert rond kerst en jaarwende

Nieuws

24 maart 2004
Kerkjes gezocht voor tropisch concert rond kerst en jaarwende

COLORES Y SONIDOS SAGRADOS Sacrale kleuren en klanken
Liederen uit het regenwoud over jaarwende en kerst, vol ritme en wereldwijsheid.

Guadalupe Urbina brengt een Spaanstalig programma, toegelicht in het Nederlands. De werken bestaan uit eigen teksten en muziek, afgewisseld met traditionele liederen uit haar Midden Amerikaanse cultuur. Er is veel aandacht voor de religieuze cultuur uit de tropen. Het concert duurt twee maal 45 minuten en is geschikt voor kerkjes, kasteeltjes en kleine zalen.

De liederen uit de religieuze traditie van de tropische landen zijn altijd vrolijk en worden, behalve in de kerk, ook gezongen bij etentjes en dansavonden. De gebruikelijke instrumenten daarbij zijn gitaar, percussie en marimba. Ook Europese klassiekers kregen een tropisch karakter in de muziek van Guadalupe Urbina. Zo vinden we Jozef en Maria terug in de jungle en ontstond op de melodie van Greensleeves een tekst over 't kindje Jezus. De groep bestaat uit: Guadalupe Urbina (zang), Thea van der Meer (gitaar en zang) en Antoon Aukes (percussie en marimba).

Costa Rica

Guadalupe Urbina is een internationaal gewaardeerde singer/songwriter uit Costa Rica. Met eigen muziek vulde Guadalupe inmiddels 4 CD's, waaronder een bewerking van H. v. Veen's "Anne". Bovendien publiceerde zij, in Madrid, een boek met verhalen en produceerde zij in haar eigen land een omvangrijk project met kinderen.

Guadalupe groeide op in een bergdorpje in de provincie Guanacaste. Haar teksten en muziek zijn voor haar de uitdrukking van een manier van leven die ze daar van haar moeder heeft geërfd. De kracht van haar performance en de aangrijpende manier waarop ze haar rijke gevoelsleven in poëzie vat, brachten Guadalupe op het toneel van belangrijke theaters in Europa en Latijns Amerika. Internationale erkenning kwam voor Guadalupe toen zij tijdens het 'Human Rihgts Now' festival in Costa Rica optrad met Youssou n'Dour, Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel en Tracey Chapman. In 1995 won zij in Senegal de prestigieuze "American Prize". "Ontroerend goed, een gouden stem, een aanpak die het midden houdt tussen Mercedes Sosa en Susana Baca." ( uit 'Gazette van Antwerpen', België)

"Listening to Guadalupes voice is like being surrounded by a musical fantasy. She plays with her vocal chords, producing high and deep sounds that makes her audience feel, even if you do not understand every single word, the intesity of her feelings."

"Her evocative poetry and passionate singing has led her to great local fame as well as healthy internatinal reputation, especially in Europe, where she now resides". (Putumayo, on CD 'Gardens of Eden')

Guadalupe is het gehele jaar door te boeken voor een concert van trio t/m sextet.

Telefoon: 053 43 33 501

E-mail: aukesvdmeer@home.nl

Websites: www.guadalupeurbina.com en www.listen.to/lupe