Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2004 - Oude kerkjes-excursie Oost-Groningen

Nieuws

Zondag 18 juli

Oude kerkjes-excursie Oost-Groningen

Bezoek aan Zeerijp, Leermens, Eenum, Godlinze en Loppersum (inclusief twee orgelconcerten)

De provincie Groningen is een bijzondere omgeving voor het bekijken van oude kerken. Behalve dat de provincie veel historische kerken bezit is een groot aantal in de oorspronkelijke stijl bewaard gebleven.

Nadat de procedure om bakstenen uit klei te maken was ontdekt, leidde dit in de dertiende en veertiende eeuw tot een fantasievol gebruik van dit materiaal. Veel Groningse kerken werden op deze manier gebouwd. Tegenwoordig staat deze bouwstijl bekend als romano-gotisch.

Tijdens de excursie op 18 juli zal een aantal romano-gotische kerken bezocht worden. Daarnaast worden twee orgelconcerten gegeven in de kerken van Godlinze en Eenum door Stef Tuinstra en Pieter Pilon. Deze concerten vinden plaats in verband met het 300-jarige bestaan van de orgels van beide kerken die werden gebouwd door de beroemde orgelbouwer Arp Schnitger.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur: vertrek vanaf de Buitensociëteit bij het NS-station in Zwolle
11.00 uur: bezoek van de kerk van Zeerijp (gemeente Loppersum)
12.30 uur: bezoek van de kerk van Leermens (gemeente Loppersum)
14.30 uur: orgelconcert in Eenum (gemeente Loppersum), Stef Tuinstra
15.45 uur: orgelconcert in Godlinze (gemeente Delfzijl), Pieter Pilon
18.30 uur: bezoek van de kerk van Loppersum (gemeente Loppersum)

Deelname aan de excursie kost 5,00 euro en de entree voor de beide concerten samen bedraagt 7,00 euro (onder voorbehoud). Vervoer vanaf Zwolle kost 10,00 euro. Reserveren voor het vervoer is noodzakelijk (038 4527848). Er wordt gelegenheid geboden om 's avonds ergens iets te eten. Verder dient u voor eigen eten en drinken te zorgen.

U kunt ook alleen één of beide concerten bezoeken. In dit geval bent u alleen entreegeld verschuldigd dat u aan de deur kunt betalen.

Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid deelnemen aan de excursie. In dit geval betaalt u alleen voor deelname (5,00 euro) en eventueel voor entree van de concerten.

Heeft u vervoer aan te bieden? Wij horen dit graag van u. U kunt e-mailen naar info@vomhimmelhoch.nl of bellen (038 4527848).