Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2005 - Nieuwjaarsconcert Barcarolle en BoneBrass

Nieuws

3 januari 2005

Nieuwjaarsconcert Barcarolle en BoneBrass

Ensemble Barcarolle en het BoneBrass Ensemble geven op zondag 9 januari om 15.00 uur een nieuwjaarsconcert in de middeleeuwse kerk van Zuidwolde (Groningen).

Ensemble Barcarolle brengt sinds 1997 'licht verteerbare' programma's met een aanstekelijk enthousiasme. Koffieconcerten, matinees, in de open lucht, in kerken, of theaters: u kunt het zo gek niet bedenken of de groep heeft het wel eens gedaan. Vocalisten Gerda Schaaf, sopraan, Cobien Nieuwpoort, mezzosopraan, Sander Boonstra, tenor, Roelof Makken, bas, en pianist Martijn Jager brengen opera, operette en musicalmelodieën van o.a. Mozart, Strauss en Porter. Sander Boonstra - die zijn debuut maakt bij Barcarolle - zal o.a. te horen zijn in het bekende duet van de Parelvissers van Bizet.

Het BoneBrass Ensemble is een Nederlands kamerblaas muziekgezelschap bestaande uit Wessel Bruggink, Jan Jager, Jan Bults en Tjark Jan Wierenga die elk solistisch de trombone bespelen. Sinds 1997 geven ze concerten door geheel Nederland. Hun repertoire loopt uiteen van klassiek tot licht klassiek, telkens verfrissend anders. Men heeft zich tot doel gesteld de trombone meer te laten horen bij een breder publiek en in het bijzonder bij een kamermuziek publiek dat daarmee minder bekend is. Een trombone kan immers intiem, sonoor, emotioneel, grappig, uitbundig en romantisch klinken.

Beide ensembles staan borg voor een kwalitatief hoogstaand en afwisselend nieuwjaarsconcert.
De entree bedraagt 7,50 Euro aan de zaal, en in de voorverkoop 6,50 Euro.
Voor reserveringen kunt u bellen: tel. 0527-620020. www.bonebrass.nl