Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2006 - Orgelconcert in Alphen aan den Rijn

Nieuws

11 november 2006

Orgelconcert in Alphen aan den Rijn

Al dertig jaar worden er in Alphen aan den Rijn orgelconcerten gegeven op het enige Steinmeyer-orgel in Nederland. Op vrijdag 24 november a.s. geeft organist Henk G. van Putten uit Kapelle (Zeeland) een concert in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn. Dit in het kader van de maandelijkse concert-cyclus op het romantische Steinmeyer-orgel uit 1923, het enige in Nederland dat nog bespeeld wordt.


U hoort Sonate III van Felix Mendelssohn en werken uit de romantiek van Andriessen, Vierne, Franck, Widor en Reger. Opvallend is “Mozart-Changes” van de Hongaarse componist Zsolt Gárdonyi (geb. 1946) die een thema van Mozart nam en zich liet beïnvloeden door jazz en salonmuziek. Het werd een werk met een ruim amusements-gehalte, maar evenzeer met een (niet te onderschatten) hoog muzikaal niveau.
Afgesloten wordt met het Te Deum van Jean Langlais.

Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,--. U vindt de Adventskerk in de Julianastraat 69. Het volledige programma kunt u inzien op onze website www.orgelcommissiealphen.nl

Er worden nu al 30 jaar concerten op dit mooie orgel gegeven! Afgelopen voorjaar heeft de Gemeente de Adventskerk met het Steinmeyer-orgel en de grafkapel van baron De Smeth op de monumentenlijst geplaatst voor behoud van het cultureel erfgoed binnen de Gemeente Alphen aan den Rijn. Meer weten over het enige Steinmeyer-orgel in Nederland? Wij hebben een informatieboekje uitgebracht dat voor slechts € 1,-- op de concerten verkrijgbaar is.