Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2006 - Bisdom tegen heropening Tilburgse Sacrementskerk

Nieuws

23 november 2006

Bisdom tegen heropening Tilburgse Sacramentskerk
De poging van parochianen om de Tilburgse Sacramentskerk te heropenen is mislukt. Gemeente Tilburg en uitzendbureau SBA schaarden zich achter het plan van de parochianen om de kerk te heropenen, speciaal voor Poolse uitzendkrachten, maar het bisdom Den Bosch werkt niet mee. Het uitzendbureau heeft genoeg van de "kerkelijke tegenwerking" en laat het hierbij.


Foto: Brabants Dagblad

"Het feit dat dat een Poolse gemeenschap in de eigen taal de eucharistie wil vieren is geen reden om de Sacramentskerk te heropenen", schrijft directeur-econoom Peter Broeders van het bisdom. Volgens het bisdom zijn er meer mogelijkheden om een Poolse parochie op te richten in een Tilburgs kerkgebouw dat nog niet aan de eredienst is onttrokken. De r.k. kerk beschouwt de discussie als gesloten, "omdat een uitzendbureau eigenlijk niet de gesprekspartner is om over bisschoppelijk beleid te spreken".

Parochiaan Jan Bogers blijft echter vechten voor het behoud van "zijn" kerk. "Het woord opgeven kennen wij niet. Deze kerk wordt echt niet afgebroken", zegt hij.

Bisschop Hurkmans van Den Bosch kreeg onlangs een delegatie op bezoek, bestaande uit twee wethouders en andere bekende Tilburgse katholieken, waaronder KRO-voorzitter Fr. Slangen. Hierover zijn geen mededelingen gedaan.

Bron: RKNieuws.net