Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2006 - 'Cultuur Criterium' in Petruskerk Nijmegen

Nieuws

22 oktober 2006

'Cultuur Criterium' in Petruskerk Nijmegen

De Stichting Cultuur Criterium organiseert op 11 en 12 november 2006 een culturele manifestatie in de Petruskerk, Schependomlaan 85 in Nijmegen, met als titel:
Het Criterium van…

Petruskerk in Nijmegen. Foto: www.nijmegen.nl

Tijdens deze manifestatie exposeren vier kunstenaars. Ron Rooijakkers, die met keramiek en brons exposeert, brengt de mens herkenbaar in beeld. Annemarie Vermeer laat zich voor haar olieverfschilderijen inspireren door de mens en de natuur. Lydie van Huët exposeerde eerder in Parijs en Londen en schildert met acrylverf. De schilderijen van de vierde exposant, Ellen Hoogveld, hebben een impressionistische inslag.

Verspreid over deze twee dagen worden muziekuitvoeringen ten gehore gebracht.
Liederen uit de jaren twintig en dertig worden door Irma Bogers, daarbij begeleid door Will Derks, gitaar, vertolkt. Het koor ‘de Heese Stemmen’ zingt uit haar repertoire van klassieke en moderne liederen. Klassieke intermezzo’s tijdens de culturele manifestatie worden door Ton Kersten, piano, verzorgd. Jacques de Vroomen, voordracht en Joost Langeveld, orgel, voeren het verhaal van Orpheus en Eurydice op. ‘Mannen van Oost’ hebben hun diverse muzikale achtergronden samengebundeld in een repertoire van Klassiek tot Klezmer.

Voor deze manifestatie wordt samengewerkt met Vereniging Dorpsbelang Hees en het wijkberaad van de Petruskerk, evenals dat het geval was tijdens de culturele manifestaties in maart en juli 2006.

Ambitie van de Stichting Cultuur Criterium

Eind 2005 is de ideële Stichting Cultuur Criterium opgericht met als doelstelling om het initiatief en de organisatie op zich te nemen voor culturele manifestaties in beschikbare kerkgebouwen in Gelderland. Door gebruik te maken van kerkgebouwen die meestal centraal in een woon- en leefgemeenschap staan, wil de stichting een bijdrage leveren aan het behoud en het beheer van monumentaal cultuurerfgoed en de sociale cohesie in wijken bevorderen.


Klik hier voor de folder in pdf-formaat